Saturday, October 26, 2013

I'll be okay- Cover by GENG GSI ENGLISH,MALAY version

video


ORIGINAL SONG BY : AILEE (I'LL BE OKAY)
Instrumental w/back up sing by youtube channel ( i forget the name)
n the pictures belong to song ji hyo

i'm just having fun with dic cover.. please dont mad t me..^^ *peace

#ThisPostByGsiAya #GSI #LuvU #GiveMe5 #SpreadTheLove #ForeverMylove

Sunday, October 20, 2013

SAKIT HATI . . . . ( AM I a Quick Tempered??!!!)

disbbkan aq masih lagi tgh baran ni... so aq start muqadimmah dgn garang sikit yeppp!!!

"Astaghfirullahal-aziim...3x, Allahumasolli-ala-muhammad, wa ala alihi muhammad..3x, SubhanaAllah, Alhamdulillah, La ila haillAllah, Allahu Akbar 3x!!!!"

   wa xmo cakap bnyklah kaan.. wa cakap lu..wa bengang giler dgn pendrive ni.. dh 3 kali dh jadi macam harrrreemmm...~_~ EH? astaghfirullah... 2 kali jadi shorcut, pastu kali ni dia jadi empty teruih... grrrr ape nk jadilah ni... dhla bnyak giler file yg penting kat dalam tu.... =_=" mcm mana nk buat niii??? wahh.. blood pressure aq skang ni tgh shooting tinggi nih.. perghhh satg ade gak aq trajang abih mende yg ada kat lam bilik nih...Grrrr *panas*

tapi tdi wa adelah tanye kawan wa...camna nk baiki balik file yg jadi cenggitu kaan..so bermulah critenye -----> {truskan scroll down]

[folder yg spatutnya]

[after loading kejap.....]

[ pastu camni hah jadinya!!! EMPTY!!!]

[So den pun trylah guna USBshow macam myfren recommendkan, after several trial....]

......
......
.....

.....

......



HAMPEH!!!!! 
FOLDER MASIH LAGI EMPTY!!!

So...nak marah punye pasal... MigrAIN dtg lagiii.... perghhh sronok x?? sronok kan.. bila "bertemu" dgn incik MIGRAIN nih.. =_="
Tapi after WARAS ku berfikir..fikir..fikir..n fikir... tetibe tringat dkat PESANAN MY KEKASIH HATI

1.Istighfar bnyak2x, "ingt saya", ingat Pencipta kita (Allah) 
dan kemudian DIAM sebentar dari kehulu kehilir atau membebel!!

2.Bila awak marah( dalam keadaan berdiri), awak kena duduk


3. jika dengan duduk MARAH tu x hilang lagi, awak mesti kena Tidur!![ ok...nk jugak tidur tpi dh nk maghrib nih mcm x sesuai je tido so wa update lam blog..kekeke ok jgn contohi prangai x elok sy ni :P ]


4.kalao dengan tido pun xhilang gak marah tu... amik wudhu, solat sunat! 




haa....BAgus x KEKASIH Hati sy nih? baik kan kan kan?? HARUS dong.... ^^


p/s : deleted to avoid misunderstanding..hahahahaha

Btw thats all for contang conteng this evening, almaklumlah...nk tido dh nk maghrib dah pun kat kuantan ni.. :)
#THANKYOU #ALLAH #RASULULLAH #GSI #LuvU #GiveMe5 #TeamLast24Hr #TroubleMaker #SpreadTheLove
*masih tgh marah agi ni..tapi dh reda sikit* ^^ (haiyya ala solah.. )

Sunday, October 6, 2013

FORMAT LAB REPORT -NEW VERSION 2013

Hi peeps!! let me share with u how to make lab report or th format lab report hmmm... tapi xthulah kalo lain UNI lain format kan... ^^ tpi ni format baru dkat my UNI lah...

NEW FORMAT FOR LAB REPORT
Not MORE than 10 pages in total (excluding appendices).
a. Abstract – maximum of 350 words, about ½ page (include objective, summary of the methodology, summary of the results and conclusion).
b. Methodology flow chart – 1 page
c. Results and discussions – all tables and figures/graphs display must be discussed (discuss means relate the trend of increase/decrease/fluctuating with the theory, if your result is contradict with the theory, find out the reason; you are encourage to compare with other researchers work); graph can be plotted using Excel, with FULL label. 
d. Conclusion and recommendation – 1 page (conclusion must answer the objective, recommendation must be related to IMPROVE the experiment and not to blame the equipment or human error)
e. References – 1 page (all references must be cited in text)
f. DO NOT forgets to put page number please!


Dan!! bagi sesiapa yg xthu mcm mana nk buat reference erk?? ha...meh sini nk habaq hang... sila klik link ini  tuk mengetahui cara2 how to cited a references... ---> http://www.waikato.ac.nz/library/study/guides/apa.shtml


P/S :  harap ia dpt membantu adik2 or kakak yg masih lagi xthu mcm mana nk buat lab report ^^ okbye.
#GSI #LuvU #GiveMe5 #SpreadTheLove #ForeverMyLove #TeamLast24Hr 

Popular Posts

LAWAK MINGGU INI

Doktor: Encik kena ambil 3 sudu ubat ni setiap hari.
Pesakit: Eh! tak boleh la doktor.
Doktor: Kenapa?
Pesakit: Rumah saya ada dua sudu jer.

maaplah kalau x lawak..hihih =P

Contributors